TAFT Miehet voittoon Ruskolla

16.07.2019

Fyysinen taisto Mayhemin vieraana kääntyi TAFT:n riemukkaaseen 12 - 22 
(6 - 8) voittoon!

Sunnuntai 14.7.19 ja kauden ensimmäinen vieraspeli Ruskolla. Viime kaudella vastaava peli oli lähinnä verilöyly, jossa Vantaan pojat saivat rumasti turpaansa, lähes kirjaimellisesti. Tämä monilla edelleen vahvasti muistissa, ja nyt vuotta vanhempina, isompina ja kokeneempina on mielessä takaisinmaksun aika... Muutama avainpelaaja puuttuu, onneksi 
viime hetkillä selviää että QB Jesper Korkalainen ehtii sittenkin perutulta U19 -maajoukkueleiriltä mukaan. Kiva. Keli on taas erinomainen, Suomen suvi hymyilee jälleen TAFT:n pelatessa, kiva sekin. Kaput teikkaamaan, Peltsi Tianin johdolla hirveää huutomöykkää ja play ball!

Aloituspotku TAFT:lle, jonka Tommy Nylund palauttaa mukavasti omalle 40y linjalle. Hyökkäys jumittaa, ja kun neljännen yrityksen puntti jää lyhkäiseksi, pääsee Rusko aloittamaan hyvästä asemasta. Jani Hentunenmärät kamat päällä 52 kiloinen fudiksen suurisydäminen ikitaistelija, tarjoilee running backille vastapalloon hirveän töötin, jonka seurauksena soikio putoaa, paikalle löytää ensimmäisenä Peltsi, joka poimii pelivälineen ja palauttaa sitä vastustajan 33y linjalle. TAFT hyökkää!

Valitettavasti taas jää neljästä yrityksestä huolimatta yaardit saavuttamatta, valkopaitaisen vastuksen puolustus on kova ja fyysinen. Ei kulu kuin 2 yritystä ja taas puolustus ryövää pallon, tällä kertaa Valtteri Piik ottaa intterin palauttaa sitä puoliväliin Ruskon kenttäpuoliskoa. RB Arttu Partanen esittelee IngemarStenmark-imitaationsa pujotellen 20y siivun, mutta siihen se jääkin, palloa ei saada heitettyä maaliin. Kettu. Kuluu 1 (täysi) downi ja jälleen puolustus hommaa pallon TAFT:lle erinomaisesta kenttäasemasta! Kyllä nyt 3. kerta toden sanoo... Mutta ei niin ei: Mayhemin paine pelinrakentajalle on kova ja kun soikio ei tartu rissujen näppeihin, niin jälleen vantaalaisten hyökkäys joutuu tyytymään nuolemaan näppejään (ei rissujen).

Ruskolaiset saavat liikutettua vuorollaan palloa eteenpäin pois oman maalin tuntumasta, mutta joutuvat punttaamaan, TAFT:n sinipaidoilla samat sävelet. Tässä vaiheessa joku käy vaihtamassa siannahkasoikion tilalle saippuapalan. Eihän moinen tietenkään pysy kotijoukkueen hyppysissä vaan he heittävät sen pois Piikin poimittavaksi, päivän toinen intteri. 2 downia pelataan sulle-mulle-peliä pelivälineen vaihtaessa tiuhaan omistajaa, kunnes vantaalaiset saavat idean pitää siitä kiinni. Tätä iloa ei kestä kauaa kun Ruskon #50 katkaisee syötön ja vyöryy 75y toiseen kenttäpäätyyn, 6-0 kotijoukkeelle. Himpura sentään.

Pallosta kiinnipitäminen tuottaa edelleen vaikeuksia, mutta kun siitä löytyy ote, niin sinipaitaiset kasaavat mallikkaan draivin, joka päätyy Partasen 17y pyyhkäisy-juoksuna end zonelle! Kun Korkalainen löytää extraheitolla Matias Hyytiäisen, on tilanne kutikutikutkuttava. Puoliaika lähestyy ja Mayhem hyökkää aikaa säästääkseen lähinnä ilmapalloilla. Homma toimii ja näteillä siivuilla tullaan TAFT:n maalialueen läheisyyteen. Tämä lähentely ei sinipaitaisille kuitenkaan sovi, vaan Tommy Nylund nappaa sopivan liki tulleen heiton itselleen, kahvitauolle mennään tilanteessa koti 6, vieras 8 pinnaa.

Toinen puoliaika alkaa Mayhemin vahvalla hyökkäilyllä, pallo viedään juosten ja heittäen maalialueen tuntumaan, mutta jälleen TAFT:n puolustus lyö oven kiinni. Konkaripuolustaja Jari Kuisma käy katkaisemassa syötön omalla end zonella ja vaara on ohi. Seuraa parit puntit puolustusten ollessa vankkoja, kuten tähänkin asti.

Vantaalaiset tekevät muutoksen hyökkäykseen, ottavat linebackerinä viihtyvän Peltsi Tianin fulariksi blokkaamaan ja panostavat juoksemiseen. Tämä tuottaa tulosta ja Korkalainen kun löytää Hyytiäisen nätillä kaaripallolla on touchdown tosiasia! Sama aisapari orkesteroi extraheiton sisään muuttaen tulostaululle numerot 6-16.

Seuraa kovaa yrittämistä, vääntämistä, kahvaamista, puntteja ja rajuja taklauksia lähinnä keskikentän tuntumassa. TAFT kaivaa kikkapakista hyvin harjoitellun pelin, jossa Kimi Tuomi tippaa Korkalaisen heiton takana täysin vapaana odottavalle Daniel Pyykölle, joka spurttaa lähes pisteteidensaantialueelle. Harvoin näkee tuollaisen pelin onnistuvan, pojat ovat todella treenanneet. Pian tämän jälkeen Korkalainen syöksyy maaliin, ja kun lisäpisteheitto ei ihan tartu Pyykölle on numerot 6-22.

Kotijoukkue himoitsee vimmatusti maalia, mutta jälleen kerran lähentely-yritys pysäytetään intterillä, asialla maalinkin kopannut Hyytiäinen. TAFT jatkaa hyväksi havaitsemallaan linjalla, eli juosten ja pelikelloa kuluttaen, päävastuu lopussa soikion kannosta on Juuso Lahermalla. Pelin viimeisellä minuutilla Rusko Mayhem onnistuu vihdoin hyökkäyksellään saamaan pallon vantaalaisten maaliin ja loppulukemat näin 12-22.

TAFT:lta onnistujiksi voi laskea koko joukkueen: OL antoi yhden säkin ja teki tilaa yli 3y juoksukeskiarvolla, QB Korkalaiselta hyviä ratkaisuja paineen alla, rissuosasto oli ok. Puolustus toimi kokonaisuutena loistavasti, vaikkakin pari pitkää juoksua pääsi läpi. Mutta 5 
syötönkatkoa, joista 2 aivan omalla maalilinjalla pelastivat päivän. Muah. Päivän suuri soturi oli kyllä (taas) Arttu Partanen, joka kantoi palloa (13 kertaa/ 65y ja 1 TD), otti pari koppia, blokkasi linjamiehiä, taklasi puolustuksessa ja spessuissa... Antoi kaikkensa kuten aina ja olisi antanut vielä enemmänkin.

Peli oli TAFT:n nuorelle joukkeelle kova, vastus oli fyysisesti luokkaa raju: iso ja kova. Onneksi fudis ei ole vain voimasta ja painosta kiinni, nyt jänis kaatoi karhun. Hyökkäyksen linjan kundeista 4/5 keski-ikä on pikkasen reilu 16v, elikkäs pojat ehtivät vielä kasvaa ja voimistua, nykyisyys on hyvä, tulevaisuus näyttää upealta. Muutoinkin pojat ovat kasvaneet kauden edetessä hienosti ja avausvoitto toivottavasti vielä lisää intoa.

Ottelu oli Juuso Laherman viimeinen peli (tällä kaudella) TAFT:ssa. Juuso on maajoukkueen monivuotinen linebacker, TAFT:n kasvatti ja viime kaudet edustanut Kuopio Steelersiä, johon hän palaa loppukaudeksi pelaamaan. Suuri kiitos Juusolle esityksistä kentällä ja valmennuksessa (jossa jatkaa), kundit saivat upeasti boostia tekemiseen!Tästä jatketaan tulevana sunnuntaina 21.7.19 klo 13 Porvoossa.

Sebu Järvinen 

Vantaan TAFT Edustusjoukkueen päävalmentaja

Ottelua kuvien muodossa löytyy täältä.

 
12.06.2020Edustusjoukkueen kuulumiset liittyen tulevaan kauteen
02.04.2020Tiedote koskien seuran toimintaa COVID-19 -epidemian aikana
17.03.2020Seuran päivitys koskien koronavirustilannetta
12.03.2020Vantaan TAFT ry:n hallituksen tiedote koskien koronavirus-tilannetta
01.03.2020Apuvalmentajaksi U15-joukkueelle
22.10.2019 19:00KAIKILLE AVOIMET HARJOITUKSET
12.10.2019Vahvana kohti kautta 2020
05.10.2019TAFT U17 KICKOFF 8.10.2019!
03.10.2019TAFT Miehet & U20 KICKOFF 8.10.2019!
22.09.2019Valmentajaksi TAFTiin!

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa