Return of the beast - Okko Outinen

31.07.2016

Kaksi kautta Ruotsin pääsarjatasolla pelannut puolustuksen linjamies Okko Outinen tekee paluun Vaahteraliigaan ja pukee sinivalkoista ylleen, kun Vantaan Taft kohtaa maanantai-iltana Myyrmäen Urheilupuistossa Helsinki Roostersin

Suomen ehkäpä yksi parhaista puolustuksen linjamiehistä, Okko Outinen on pelannut kaksi edellistä kautta Ruotsin pääsarjatasolla Tyresö Royal Crownsin riveissä. Täksi kaudeksi Outinen teki pelaajasopimuksen Taftin kanssa optiolla mahdollisesta ulkomailla pelaamisesta. Kun option käyttö näytti käyvän toteen, oltiin Taftin leirissä ristiriitaisin tuntein. Alusta asti kannustettiin omaa poikaa lähtemään ulkomaille ja haastamaan itseään, mutta toisaalta joukkueen tukipilarin menettäminen kirpaisi. Nyt tuon sivun voi kääntää eteenpäin, sillä Tyresön kausi päättyi harmillisesti välieriin, ja Outinen liittyi Taftin kokoonpanoon loppukaudeksi. Siirtoaikojen sekä karenssisäännön takia väliin jäi Royals ottelu, mutta nyt Outinen pääsee vihdoin pukemaan ylleen uudet hienot peliasut, kun Taft isännöi kotiinpaluuottelussa Roostersia. Ottelu on kotiinpaluuottelu paitsi Outiselle, myös koko joukkueelle, sillä viimeksi Myyrmäen Urheilupuistossa on pelattu Vaahteraliigaa toukokuussa.

Kyselimme Okko Outisen kuulumisia harjoitusten lomassa:

Taft: Miten oma pelisi Ruotsissa sujui?

Okko: Oma peli kulki Ruotsissa hyvin. Off-seasonin jälkeen kesti hetken päästä pelirytmiin mukaan, mutta sitten kun tajusi keskittyä perusasioihin niin alkoi peli kulkemaan.

Taft: Suomi pelaa vuosittain maaottelun Ruotsia vastaan, jolloin päästään mittelemään maajoukkuetasolla paremmuudesta. Kun olet nyt pelannut kaksi kautta Ruotsin sarjajoukkueessa, mitä eroa näet Suomen ja Ruotsin sarjoissa?

Okko: Sarjojen välillä ei ole valtavaa eroa. Parhaimpien ja heikoimpien joukkueiden välinen ero on itse asiassa Ruotsissa jopa suurempi kuin meillä Suomessa, ja tämän lisäksi tuontipelaajasäännöt ovat hieman erilaiset. Suurin ero on juniorisarjoissa, sillä esimerkiksi Ruotsissa on laaja U19 11vs11 sarja, kun taas Suomessa U19 joukkueet on jaettu eri sarjoihin (11vs11 ja 7vs7) ilmeisesti pelaajien vähyyden takia, eikä joukkueitakaan näytä kovin montaa olevan.

Taft: Teillä oli todella kova puolustuksen linjan valmentaja Ruotsissa. Mitä oppeja häneltä on tarttunut mukaan parin kauden ajalta?

Okko: Meillä oli Tyresössä tosiaan pari kesää entinen NFL puolustuksen linjamies valmentamassa, jolla on 66 runkosarjamatsin kokemus NFL:stä (Atlanta, Denver, Baltimore, Tennessee). Perusdrilleissä keskityttiin todella paljon käsien ja lantion käyttöön. Lisäksi circuit-tyyppinen punttitreeni ja kova kestävyysharjoittelu jäivät mieleen. Parasta niissä treeneissä oli se, että kaveri itse oli huippukunnossa ja näytti siltä kuin olisi tullut suoraan liigakentiltä valmentamaan. Ei tullut edes mieleen kyseenalaistaa mitään.

Taft: Mitä tavoitteita sinulla on loppukaudelle?

Okko: Tavoitteena on kaivaa jäljellä olevista matseista mahdollisimman paljon voittoja ja näyttää että Vantaalla pelataan hyvää fudista! Tervetuloa vain kaikille katsomaan!

21.10.2020Vantaan TAFT ry syyskokous 28.10.2020 klo 18
21.10.2020Valmentajaksi TAFT:iin?
12.10.2020J-P Kuusisto edustusjoukkueen päävalmentajaksi
24.09.2020TAFT:n U20 joukkue kaatui kahdesti Vaasan turnauksessa, peli-ilme kuitenkin esimerkillisen mairea.
10.08.2020TAFT:lle kauden avausvoitto 39 - 6 (25 - 6) Lappeenrannan Razorbackeistä hellekelissä.
08.08.2020TAFT:lle katkera tappio Hyvinkäätä vastaan 0-22 (0-16)
20.07.2020Helsingin Wolverines vahvempi kakkosdivarin sarja-avauksessa, TAFT kaatui 32-6
12.06.2020Edustusjoukkueen kuulumiset liittyen tulevaan kauteen
02.04.2020Tiedote koskien seuran toimintaa COVID-19 -epidemian aikana
17.03.2020Seuran päivitys koskien koronavirustilannetta

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa