TAFT vs Wolverines Blue Kenraalinpuistossa

09.07.2019

Wolverines II niukasti TAFT:ia parempi hyökkäysten jyllätessä.

Sunnuntaina 6.7.2019 kakkosdivarin matsi sateisessa Kenraalinpuistossa. Molemmilla pukeissa n.25 urhollista urhoa, ihan hyvin tälle tasolle. Sade loppuu sopivasti ennen kickoffia, säästähän tuleekin vallan mainio.
 
Ottelun toinen snäppi: vastustajan QB sählää ja käy hakemassa palloa 20y syvältä, juoksee muutaman laajan kaarroksen lauma sinipaitaisia perässään ja paiskaa 50y pommin, josta TD. Tämänkaltaisia tilanteita sitten riittikin pitkin peliä runsain mitoin. Mutta ei hätää, 
kotijoukkue TAFT liikuttaa palloa juoksu-heitto yhdistelmillä halki kentän ja scoraa Jesper Korkalaisen löytäessä Daniel Pyykön end zonelta. Extraheitto sisuksiin ja tulostaululla lukemat 8-6.

Wolvot marssittavat vuorollaan pallon TAFT:n maalin tuntumaan, mutta deffi kestää kun vastustajalta loppuvat yritykset. Nuhaisen hyökkäilyn jälkeen on aika puntin, Wolverines seuraa esimerkkiä ja tekee samoin. TAFT:n hyökkäys liikuttaa palloa mukavasti, tulee pitkä siivu Korkalaisen scrämbläyksen seurauksena ja 2 pistettä! Mutta mitä? Hyökkäys etenikin väärään suuntaan ja tuloksena safety josta pinnat vastustajalle, voi rähmä.

Kikkeri/puntteri/slottirissu/end Kimi Tuomi monottaa pallon vastustajalle, joka sässii sen ja sinipaitainen kompuroi päälle - TAFT hyökkää! Soikio likkuu tuloksekkaasti Matias Hyytiäisen liimatessa sen maalialueella hanskoihinsa, extra taas onnistuneesti ja tilanne 16-8.
 
Wolverines hyökkää ja taas siniset jahtaavat pelirakentajaa ympäri kenttää, mutta tämä liukas luikku heittää ja juoksee tilanteeksi 16-14Puoliaika, kaffee ja bullaa.

3. neljännes alkaa TAFT:n sössiessä kickoffin oman maalin tuntumassa vihuille, jotka tarvitsevat yhden kokonaisen downin tehdäkseen maalin, 16-20. Mopoautojengi ei hätkähdä vaan kuittaa sukkelasti Korkalaisen ainakin 150 jaardia pitkällä paiskaisulla Hyytiäiselle, päälle Arttu Partasen extrat ja TAFT johtaa 24-20.

Wolvojen seuraavalla hyökkäysvuorolla tulee 21 sec kestänyt downi, jossa edetään noin 10 
jaardia. Pelinrakentaja kirmaa sinne-tänne-tonne ja vähän tuonnekinTAFT:n puolustajat perässään, joka ukkeli juoksee varttimaratonin ja onpahan pari sydäriäkin tuloillaan kuulemma. Tämän henkeäsalpaavan esityksen jälkeen, tottakai, pelinrakentaja nakkaa maalin. Extrajuoksulla ei sitten mahdukkaan pallon kanssa maalialueelle, niinpä vieraiden johdoksi 24-26.

Vantaalaiset liikuttavat siannahkasoikiota, mutta joutuvat punttaamaan puolen kentän tienoilta Wolvoille joiden hyökkäys on jälleen iskussa ja marssi boltsin kanssa päättyy 8 pisteen arvoisesti end zonelle - taas. TAFT hyökkäys meinaa sakata, mutta kikkajekkupurkista kaivettu peli tuottaa tulosta, sitten Korkalaisen heitto Hyytiäiselle ja pian Partanen kipittää pallon kanssa kahdesti pisteidensaantialueelle, tilanne 32-34.

Molempien joukkueiden puolustusryhmittämät röyhistävät rintojaan ja pisteiden nakuttelu joutaa tauolle seuraavien muutaman yrityssarjan ajan. Valkoiset Wolvot kasaavat vielä yhden menestyksekkään yrityssarjan, joka tuottaa pisteitä, loppulukemat 32-40.

Matsi oli erinomaista fudisviihdettä lukuisine maaleineen, nähtiin monia huippusuorituksia molemmin puolin palloa ja molemmissa joukkueissa. Vastustajan QB oli kyllä osaava kaveri ja varsin hankala taklattava, joku Jabari Harris lienee ollut nimi...

TAFT:n puolustuksesta nostettakoon nimet Snellman ja Laherma. Junnumaajoukkueista tuttu QB Lauri Snellman palasi treeneihin 50 kiloa isompana ja murjoo nyt menemään linjassa. Kokenut kehäkettu Juuso Laherma suoritti parikymmentä taklausta ja ahdisteli Jabaria alituiseen.

Hyökkäys TAFT:lta onnistui kokonaisuutena varsin kelvollisesti, Korkalainen heitti palloa ympäriinsä, kaikki rissut ottivat koppeja ja Partanen survoi yaardeja nurmea pitkin. Nuori ja nuorekas linja ansaitsee erityismaininnan duunistaan, enempää ei voi vaatia. Vielä.

Kotipelit pelattu ja voiton metsästys jatkuu nyt vieraskiertueella, kyllä se sieltä tulee...

Sebu Järvinen
Vantaan TAFT Miesten Edustusjoukkueen päävalmentaja

Ottelusta löytyy pysäytettyjä hetkiä täältä.

 
03.08.2022Otteluennakko TAFT vs Pori Bears
02.08.2022TAFT tärkeään voittoon Saintsista 21 - 7 (14 - 7)
28.07.2022Otteluennakko TAFT vs Tampere Saints
24.07.2022Royals parempi Vantaalla 28 - 56 (14 - 28)
20.07.2022Otteluennakko TAFT vs Vaasa Royals
19.07.2022Ennakkotarjous, kolme kausikorttia 50e!
16.07.2022TAFT voittoon Porissa 6 - 21 (0 - 14)
13.07.2022Otteluennakko Pori Bears vs Vantaan TAFT
12.07.2022Päävalmentaja J-P Kuusiston haastattelu
10.03.2022Isaiah Wardin pelaajahaastattelu

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa