TAFT voittoon Porissa 6 - 21 (0 - 14)

16.07.2022

Kuva: Laura Helminen

TAFT aloitti 1. divisioonakautensa voitolla Porissa 6 - 21 (0 - 14) Bearsia vastaan. Vantaalaisia oli paikalla 36 pelaajaa vain 17:sta porilaista vastaan. Ottelu oli siitä huolimatta tasainen ja jännittävä.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisellä puoliskolla toisen neljänneksen alussa Jani Luiron ottaessa pallon kiinni lähellä maalialuetta ja vieden pallon aina maaliin asti. Lassi Minkkinen potkaisi varmasti pallon sisään lisäpisteen arvoisesti. Ottelun edetessä TAFT tuskaili hieman hyökkäyksensä kanssa päästäen porilaiset peliin mukaan turhilla virheillä. Toisen puoliajan lopulla TAFT:n puolustus onnistui maalinteossa. Juuso Arminen nappasi pallon ilmasta ja juoksi vastustamattomasti aina porilaisten maalialueelle asti. Tauolle mentiin lukemissa 0 - 14.

Toisella puoliajalla vesisade edelleen hankaloitti molempien hyökkäystä. Bears ei juuri saanut vaarallisia tilanteita TAFT:n puoliskolle. Porilaiset onnistuivat kaventamaan, kun vantaalaisten lentopotkuyritys epäonnistui pahasti. Pallo snapattiin punttaaja Minkkisen ylitse ja hän joutui potkaisemaan pallon maasta pois oman maaliviivan läheltä. Pallo tuomittiin porilaisille potkupaikasta ja Bears onnistui kaventamaan 6 - 14. Kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui.

Kavennuksen jälkeen porilaiset saivat hieman lisää virtaa peliinsä, mutta eivät onnistuneet enää uudestaan maalinteossa. Ottelun lähestyessä loppuaan TAFT:n hyvän ottelun pelannut pelinrakentaja Tommi Khodir löysi pitkällä heittokuvalla Matias Hyytiäisen ja TAFT onnistui vielä kerran maalinteossa. Minkkinen potkaisi ottelun loppulukemat 6 - 21.

-Ottelu oli kutakuinkin odotetun kaltainen. Molemmin puolin tyypillisiä ensimmäisen pelin virheitä ja sadekeli ei helpottanut asiaa.

Summasi päävalmentaja J-P Kuusisto ottelun jälkeen. Ottelun "gameball" jaettiin tänään kahdelle pelaajalle. Puolustuksen Juuso Armiselle ja pelinrakentaja Tommi Khodirille.

Vantaalaisilla alkaa ensi viikolla kolmen kotiottelun putki, jossa ensimmäisena vastaan asettuu Vaasa Royals Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 23.7.2022. Kickoff 18.30.

Tervetuloa kannustamaan TAFT seuraavaan voittoon!