Otteluennakko TAFT vs Vaasa Royals

20.07.2022

Kuva: Laura Helminen

Tämän viikon lauantaina Vantaan TAFT aloittaa kotiotteluidensa sarjan Vaasa Royalsia vastaan. Vastassa ovat viime kauden sarjanousija 2. divisioonasta ja Vaahteraliigaa pelannut vaasalaisryhmä. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa voitolla. Royals vakuuttavasti kotikentällään 49-0 (21-0) Tampere Saintsia vastaan ja TAFT kävi Porissa hakemassa täydet sarjapisteet tuloksella 6-21 (0-14) Bearsia vastaan.

-Viime kausi on eri kausi ja sen sarjoilla tai tuloksilla ei ole merkitystä. Vastaan tulee sarjan ennakkosuosikki ja vahvasti Tamperetta vastaan pelannut joukkue. Voittaminen vaatii kurinalaista puolustamista ja virheetöntä hyökkäystä. Edellisen pelin virheet pitää saada korjattua ja sitä kautta suoritusvarmuuden pitää olla parempaa. Kommentoi TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto.

Royals lähtee tulevana lauantaina vieraspelistään huolimatta selkeänä ennakkosuosikkina tulevaan otteluun. Vaasalaisten hyökkäyksen linja pelasi todella vakuuttavan pelin Saintsia vastaan. Keskushyökkääjä Suoste juoksi komeat lukemat 194 jaardia ja pelinrakentaja Jalloh juoksi myös mukavat 158 jaardia kauden avauspelissään.

TAFT:n haasteena tulee selvästi olemaan Royalsin vahvan juoksuhyökkäyksen pysäyttäminen. TAFT:n puolustus pelasi hyvän pelin porilaisia vastaan ja ilman rähmättyä lentopotkuyritystä vantaalaiset olisivat todennäköisesti pelanneet nollapelin. Tulevana viikonloppunavastustajana on tosin monta kertaa kovempi Royals, joten TAFT:n puolustus saa tehdä kaikkensa pitääkseen vaasalaisten vahvat juoksijat kurissa.

Vantaalaisten pelinrakentaja Khodir (kuvassa) pelasi ensimmäisessään 1. divisioonan ottelussaan hyvän pelin haastavissa sateisissa olosuhteissa. Khodir onnistui heittämään kaksi touchdownia, mutta pallo löysi myös kaksi kertaa tiensä porilaisten hanskoihin. On sanomattakin selvää, että Royalsia vastaan ei yksinkertaisesti ole varaa pallon menetyksiin. Royals nollasi Saintsin hyökkäyksen täysin Vaasassa, joten TAFT:n täytyy keksiä keinoja murtaa vaasalaisten vahva puolustus. TAFT:n juoksuhyökkäys ei ainakaan vielä lähtenyt kunnolla käyntiin Porissa, joten lauantaina vantaalaisten täytyy saada tämä osa-alue toimimaan.

TAFT:n kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 23.07 klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla, Vantaalla. Kaikkiin TAFT:n kotiotteluihin on mahdollista lunastaa kausikortti, josta lisää tietoa täällä.

Tervetuloa kannustamaan TAFT kauden toiseen voittoon lauantaina!

15.08.2023TAFT:n kausi päättyi välieriin
08.08.2023Välieräennakko Saints vs TAFT
29.07.2023TAFT:n kausi jatkuu välierissä Tampereella
18.07.2023Otteluennakko TAFT vs Eagles
15.07.2023TAFT tärkeään voittoon Wolverinesistä
12.07.2023Otteluennakko TAFT vs Wolverines
01.07.2023Eagles parempi Karhulassa
30.06.2023Otteluennakko Eagles vs TAFT
21.06.2023TAFT:lle tappio Pirkkalassa
16.06.2023Otteluennakko Spartans vs TAFT

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa