Otteluennakko TAFT vs Tampere Saints

28.07.2022

Kuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT:n kauden kolmannessa pelissä vastaan asettuu tasapisteissä vantaalaisten kanssa oleva Tampere Saints. Molemmat joukkueet ovat voittaneet Pori Bearsin, mutta hävinneet sarjan ennakkosuosikille Vaasa Royalsille. Tänä vuonna vain neljän joukkueen sarjassa kaksi parasta runkosarjassa etenee suoraan loppuotteluun ja ensimmäisten otteluiden perusteella toisesta loppuottelupaikasta käydään tiukka taistelu TAFT:n ja Saintsin välillä.

Vantaalaisten hyökkäys kärsi samoista ongelmista kuin aikaisemmin Poria vastaan. Palloa ei saatu pidettyä kauaa oman hyökkäyksen hallussa ja pitkäkestoisia "hyökkäysdraiveja" saatiin odotella aina viimeiseen neljännekseen asti, jolloin pelinrakentaja Tommi Khodirin johtama hyökkäys osoitti piristymisen merkkejä. Khodir onnistui heittämään ottelussa kaksi touchdownia, mutta pallo löysi myös kolme kertaa vaasalaisten käsiin.

Voittaakseen Saintsin, TAFT:n täytyy saada heitto- ja juoksuhyökkäys toimimaan paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa. Heittohyökkäys nojasi Royalssia vastaan paljon Matias Hyytiäisen varaan, mutta myös viidelle muulle laitahyökkääjälle kirjattiin kiinninotto. TAFT:n keskushyökkääjät Joni Lindholm ja Arttu Partanen urakoivat Vaasaa vastaan, mutta ottelun lopulla molempia ei enää ottelussa näkynyt, vaan uusien pelaajien täytyi ottaa vastuuta pallon kantamisen suhteen.

- Harjoittelemalla ja pelaamalla saadaan lisää suoritusvarmuutta. Jokainen puolustus on aina hiukan erilainen ja ottelu rytmiin pääseminen vaati onnistumisia.

TAFT:n puolustus tulee jälleen saamaan vastaansa vahvan hyökkäyksen. Saintsin pelaajaikoni Matti Airaksinen on esittänyt vahvoja otteita aikaisemmissa peleissä ja pelinrakentaja Taylor Parmer on osoittanut pystyvänsä toimittamaan palloa eteenpäin juoksemalla sekä heittämällä. Parmer heitti Bearsia vastaan komeat 306 jaardia. Myös kahteen suuntaan urakoiva Mikko Aspinen onnistui juoksemaan Poria vastaa 8,2 jaardin keskiarvolla ja puolustuksen puolella hänelle merkittiin kahdeksan taklausta.

Vaasaa vastaan TAFT:n puolustuksella oli ajoittain ongelmia nopeiden pallonkantajien taklaamisessa, joten tämä osa-alue täytyy saada kuntoon, jotta tamperelaisten nopeat etenijät pysyvät kurissa.

- Puolustus joutui olemaan Royalssia vastaan todella paljon kentällä. Puolustamiseen tarvitaan myös apua hyökkäykseltä. Tämän lisäksi emme pelanneet riittävän kurinalaisesti ja taklasimme hetkittäin heikosti. Näitä asioita olemme painottaneet tämän viikon harjoittelussa. Oman pelin pitää olla taas puhtaampaa ja varmempaa, jotta voimme kääntää ennakkoon tiukaksi arvioidun pelin itsellemme. Kommentoi molempiin kohtiin TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto.

Ottelu pelataan tällä viikolla sunnuntaina 31.7 klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelussa voi lunastaa vielä alennetun kausikortin, ohjeet siihen löytyvät täältä.

Tervetuloa Myyrmäkeen kannustamaan TAFT:a kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä!

03.08.2022Otteluennakko TAFT vs Pori Bears
02.08.2022TAFT tärkeään voittoon Saintsista 21 - 7 (14 - 7)
28.07.2022Otteluennakko TAFT vs Tampere Saints
24.07.2022Royals parempi Vantaalla 28 - 56 (14 - 28)
20.07.2022Otteluennakko TAFT vs Vaasa Royals
19.07.2022Ennakkotarjous, kolme kausikorttia 50e!
16.07.2022TAFT voittoon Porissa 6 - 21 (0 - 14)
13.07.2022Otteluennakko Pori Bears vs Vantaan TAFT
12.07.2022Päävalmentaja J-P Kuusiston haastattelu
10.03.2022Isaiah Wardin pelaajahaastattelu

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa