TAFT tärkeään voittoon Saintsista 21 - 7 (14 - 7)

02.08.2022

Kuva: Laura Helminen

TAFT voitti tärkeässä runkosarjan ensimmäisen kierroksen päättävässä ottelussa Tampere Saintsin lukemin 21-7 (14-7). Ottelu oli alusta alkaen tasainen ja viihdyttävä. Yleisöä oli myös saapunut paikalle toista sataa.

Ottelu alkoi TAFT:n aloituspotkun palautuksella. Tommi Khodirin johtama hyökkäys aloitti heti ensimmäisessä hyökkäysvuorossa vahvalla otteella. TAFT eteni nopeasti heittopeleillä redzonelle. Khodir löysi Matias Hyytiäisen (kuvassa pallon kanssa) maalialueelta ja näin vantaalaiset olivat siirtyneet ottelussa 7-0 johtoon Lassi Minkkisen onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen.

Tampere Saints onnistui tasoittamaan kumminkin heti ensimmäisellä neljänneksellä. Saints joutui aloittamaan hyökkäysvuoronsa omalta kuuden jaardin linjalta, mutta eteni lopulta pitkän hyökkäysvuoron jälkeen maalialueelle touchdownin arvoisesti. Pelinrakentaja Taylor Palmer onnistui kahdessa pitkästä heitossaan "hyökkäysdraivin" aikana ja lopulta molempiin suuntiin pelaava Mikko Aspinen onnistui juoksemaan touchdownin. Lisäpiste onnistui ja tilanne oli tasoittunut lukemiin 7-7.

Toisen neljänneksen alkaessa TAFT pääsi hyökkäämään lähellä Saintsin redzonea. TAFT:n onnistuneet pelikutsut ja Saintsin keltaisten lippujen arvoiset rikkeet toivat vantaalaiset kahdeksan jaardin päähän maalialueesta. TAFT lähti yrittämään heittopeliä ja Khodir löysi jälleen luottolaitahyökkääjänsä Hyytiäisen juoksevan vapaana. Hyytiäinen sai pallon näppeihinsä ja juoksi maalialueelle siirtäen TAFT:n jälleen johtoon. Onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen ensimmäisellä puoliajalla ei enää pistesuorituksia nähty, joten puoliajalle mentiin lukemissa 14-7 vantaalaisten eduksi.

Toisella puoliajalla kummankaan puolustus ei enää sallinnut lisäpisteitä joukkueiden hyökkäyksille. Vantaalaisista tukimiehet Peltsi Tran, Joonas Mattila ja Jari Kuisma kirjauttivat vähintään viisi taklausta. Tran oli myös avustamassa muissa viidessä taklauksessa. Hyvinkää Falconsista siirtynyt Arttu Tapola urakoi myös puolustuksen linjassa samat viisi taklausta.

Kummankaan joukkueen hyökkäys ei siis enää onnistunut pisteiden teossa, mutta puolustuksen puolella pelannut sisempi laitahyökkääjä Kimi Tuomi onnistui puolustuksen linjamiehenä nostamaan tamperelaisten rähmätyn pallon ja juoksemaan maalialueelle ottelun loppulukemat 21-7 lisäpistepotkun jälkeen.

- Ottelun voitto ratkesi riittävällä määrällä onnistumisia. Ei se peli ollut vieläkään puhdasta. Tärkeä voitto joukkueelle. Meidän on pidettävä pallosta paremmin huolta. Tehdään ottelut itselle turhan vaikeaksi antamalla liikaa palloa vastustajalle.