Otteluennakko TAFT vs Pori Bears

03.08.2022

Kuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT kohtaa viimeisessä kotipelissään Pori Bearsin. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vantaalaisten voittoon 6-21 (0-14) Porissa. TAFT on runkosarjassa tällä hetkellä toisena kahdella voitollaan kolmesta ja Bears neljän joukkueen sarjassa viimeisenä tavoitellen edelleen kautensa ensimmäisiä sarjapisteitä. Runkosarjan toisen kierroksen avaukseen TAFT lähtee selkeänä ennakkosuosikkina.

- Jokainen ottelu on aina uusi ja jokaiseen otteluun valmistautuessa edellisen ottelun tuloksella ei ole merkitystä. Jos joku asettaa meidät suosikiksi, niin sillä ei ole meille väliä. Tuskin myöskään Porille. Pori tulee varmasti paikalle taistelemaan voitosta siinä missä mekin. Arvioi päävalmentaja J-P Kuusisto.

Porissa vantaalaisten hyökkäyksellä oli ajoittain ongelmia kentällä pysymisen suhteen, mutta viimeisessä pelissä Saintsia vastaan TAFT:n hyökkäys osoitti kehittymisen merkkejä ja pallo pysyi vantaalaisten hallussa pitkiä "hyökkäysdraiveja". Kauden avauksessa Bearsia vastaan pelinrakentaja Tommi Khodir onnistui heitoissaan 8/20, mutta Saintsia vastaan tilastot olivat huomattavasti paremmat 20/28. Molemmissa otteluissa nähtiin myös Khodirin heittämät kaksi touchdownia ja kaksi syötönkatkoa.

- Kyllä mä sanoisin, että ne (syötönkatkot) ovat osa tätä prosessia. Tommi osaa asiansa ja mulla on kova luotto siihen, että hän pystyy heitot ja luvut oikein kentällä tekemään. Kokemuksella saadaan huonojen ja hyvien suoritusten väli kurottua silleen, että se on hyvää ja tasaista suorittamista. Kommentoi TAFT vs Saints ottelun puoliajan Ruutu.fi:n haastattelussa TAFT:n pelinrakentajavalmentaja Antti Hurme.

Bearsin hyökkäys onnistui pisteiden teossa TAFT:a ja Saintsia vastaan ensimmäisellä kierroksella. Tamperelaisia vastaan porilaiset esittivät hyviä otteita, mutta lopulta Saints meni laajemman rosterin turvin menojaan. Royalsia vastaan Bearsilla ei ollut mahdollisuuksia ja vaasalaisten puolustus piti nollapelin. TAFT:n puolustus pelasi myös vahvasti Bearsia vastaan kauden avauksessa, mutta on kärsinyt loukkaantumisista. Mm. TAFT:n seuraikoni tukimies Juuso Laherma joutui jättämään Saints pelin väliin ja puolustuksen linjassa on jouduttu lainaamaan pelaajia hyökkäyksen puolelta. Kysyimme päävalmentaja J-P Kuusistolta, miten TAFT:n puolustus on valmistautunut tulevaan peliin.

- Puolustus on pelannut ihan kohtuullisesti tähän mennessä. Parantamisen varaa löytyy kuitenkin aina. Mentaali- ja tekniikkavirheet vähenevät harjoittelemalla sekä pelaamalla. Saamme mukaan lisää pelaajia tähän otteluun, joka helpottaa peluuttamista ja sitä kautta vahvistaa joukkuetta. Uskon työhön, jota teemme molemmin puolin palloa ja olen varma, että olemme vahvempia kuin viikko sitten.

Ottelu tulee oleman toistaiseksi viimeinen TAFT:n peli Vantaalla tällä kaudella ja ottelu on poikkeuksellisesti Tikkurilan Urheilupuistossa lauantaina 6.8. klo 15.00. Tervetuloa kannustamaan TAFT toiseen voittoon Bearsista!

06.06.2023TAFT voittoon Northern Lightista
02.06.2023Otteluennakko TAFT vs Northern Lights
31.05.2023Päävalmentajan J-P Kuusiston haastattelu
22.05.2023TAFT leireili onnistuneesti viikonloppuna
18.05.2023TAFT:n vahvistukset ovat saapuneet Suomeen
17.05.2023Kolme kausikorttia tarjoushintaan 50e
21.03.2023Davine Thomasin haastattelu
09.03.2023Davine Thomas TAFT:iin kaudelle 2023
08.03.2023Eric McDowellin haastattelu
22.02.2023Eric McDowell Vantaalle kaudelle 2023

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa