TAFT:n kausi päättyi Tampereella

23.08.2022

Kuva: Laura Helminen

Saints voitti joukkueiden toisen keskinäisen kohtaamisen Tampereella. Ottelussa oli panoksena TAFT:lle voitolla suora paikka Vaasassa pelattavaan Spagettimaljaan. Hävitessään finaalipaikka ratkaistaisiin arvalla.

Ottelu alkoi TAFT:n ensimmäisellä pistesuorituksella. Toisella neljänneksellä pelinrakentaja Tommi Khodir löysi vakiokohteensa Matias Hyytiäisen maalialueelta ja Lassi Minkkisen onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen TAFT oli siirtynyt 7-0 johtoon. Khodir onnistui myös heittämään samalla neljänneksellä toisen touchdownin laitahyökkääjä Sebastian Juurelle, joka taitavasti otti pienessä tilassa pallon kiinni. Lisäpisteen epäonnistuessa TAFT oli lisännyt johtonsa lukemiin 0-13. Saints onnistui kaventamaan tilanteen lukemiin 7-13 ennen puoliaikaa. Pelinrakentaja Taylor Palmer onnistui juoksemaan pallon kanssa maalialueelle ja lisäpiste onnistui.

Toisen puoliajan alkaessa TAFT ja pelinrakentaja Khodir jatkoivat hyviä otteitaan. Pitkän "hyökkäysdraivin" jälkeen vantaalaisten hyökkäys oli päässyt jälleen tamperelaisten redzonelle. Khodir heitti pallon täysin vapaana olleelle Kimi Tuomelle, joka lisäsi TAFT:n johdon lukemiin 19-7. Kahden lisäpisteen yritys epäonnistui.

Tässä kohtaa TAFT oli vahvasti voitossa kiinni, mutta Saints ei luovuttanut. Vielä kolmannen neljänneksen lopussa Palmer heitti 17 jaardin heiton Eero Hiltuselle, joka toi touchdownillaan Saintsin taas peliin mukaan. Lisäpisteen jälkeen TAFT johti vain viidellä pisteellä. Tamperelaiset saivat selvästi lisää virtaa onnistuneen pistesuorituksen jälkeen ja pian viimeisen neljänneksen alussa Saints siirtyi johtoon Palmerin heittämällä Touchdownilla Erkki Ojalalle. Lisäpiste pelattiin onnistuneesti ja saints oli siirtynyt kolmen pisteen johtoon lukemin 22-19.

Vantaalaiset eivät enää johtonsa menetettyään saaneet peliänsä kuntoon ja hyökkäysvuorot päättyivät joko syötönkatkoihin tai hyökkäysyritysten loppumiseen. Saintsin keskushyökkääjä Matti Airaksinen onnistui tekemään ottelun viimeisellä neljänneksellä kaksi touchdownia ja lopulta ottelu päättyi lukemiin 36-19 Saintsin hyväksi.

- Parempi voitti ja turpaan tuli. Syynä kokemuksen puute tiukoista peleistä, jännitys ja sitä seurannut heikko suorittaminen. Tämä pitää myös keskustella pelaajien kanssa läpi. Selvittää heidän tuntemuksiaan ja fiiliksiä, sitä kautta syventää näkemystä siitä mikä johti heikkoon suorittamiseen kentällä. Valmentajan silmään kyse oli henkisestä kyvykkyydestä suoriutua paineen alla, tai siis ennemminkin sen puutteesta. Henkiset voimavarat ovat myös asia, jota voidaan harjoitella ja niidenkin harjoittaminen on valmentajien vastuulla. Viime kädessä minun vastuulla päävalmentajana.

Joukkueet olivat siis tasapisteissä ottelun ja runkosarjan päätyttyä. Koska maalieroa ei huomioida paremmuuden ratkaisemiseksi, niin ainoa tapa ratkaista paremmuus oli arpa. Ottelun jälkeen molemmat joukkueet kokoontuivat suorittamaan tuomarien valvonnassa kolikonheiton, jonka voitti tällä kertaa Tampere Saints. TAFT:n kausi siis päättyi tuohon kolikonheittoon.

- Arpa on tapa miten seurojen toimesta on sovittu, että tiebreakit ratkaistaan. Toimiva ratkaisu tilanteisiin, jossa joukkueet pelaavat esim. 1,5 kertaisen sarjan, jossa ei välttämättä kohdata samoja vastustajia samaa määrää kauden aikana. Silloin kolikonheittämiseen päätyminen on aika harvinaista, koska sitä ennen on useita muita kriteereitä millä paremmuusjärjestys ratkaistaan. Sitten taas tällaisessa neljän joukkueen sarjassa, jossa kaikki pelaavat saman verran toisiaan vastaan, on taas todella todennäköistä päätyä tähän ratkaisuun. Eihän tämä ole urheilullisin ratkaisu ja se, että kausi päättyy siihen jättää kovin onton olon. Jos arpoa pitää, olisi parempi ottaa kps päävalmentajien kesken, paras kolmesta menetelmällä. Silloin voitaisiin jatkaa valmentajien taktista mittelöä ratkaisuun asti. Joka tapauksessa kiitos kaudesta kaikille.

Tuumasi hävityn ottelun ja kolikonheiton jälkeen päävalmentaja J-P Kuusisto. Sarjanousijan kausi päättyi lopulta runkosarjan kolmanteen sijaan ja TAFT:n koko organisaatio kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, faneja ja seuran tukihenkilöitä kaudesta 2022.

24.09.2022Jesper Korkalaiselle ensiesiintyminen yliopistosarjassa
31.08.2022Junioreille harjoituksia syyskuussa
23.08.2022TAFT:n kausi päättyi Tampereella
19.08.2022Otteluennakko Tampere Saints vs TAFT
13.08.2022TAFT selkeään tappioon Vaasassa 55 - 14 (28 - 7)
11.08.2022Otteluennakko Vaasa Royals vs TAFT
09.08.2022TAFT voittoon Bearsia vastaan 21 - 0 (14 - 0)
03.08.2022Otteluennakko TAFT vs Pori Bears
02.08.2022TAFT tärkeään voittoon Saintsista 21 - 7 (14 - 7)
28.07.2022Otteluennakko TAFT vs Tampere Saints

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa