TAFT heräsi taisteluun liian myöhään

26.06.2015

Porvoon Butchers voitti torstai-illan pelin 21-40 (0-28)

353A0293.JPGTorstai-illan TV-ottelussa kohtasivat TAFT ja Butchers. Molemmat olivat vielä ilman avausvoittoa ja myös ilman touchdownia hyökkäyksessä. Panosta ja tunnetta siis riitti, mutta voittajasta ei tällä kertaa jäänyt epäselvää. Butchers vei ottelun nimiinsä ja arvokkaat 2 sarjapistettä matkasivat Porvooseen.

Ensimmäisen 69ers pelin jälkeen keskeisiä muutoskohteita TAFT:lle oli hyökkäyksen linjan haasteiden korjaaminen ja siten lisäajan löytäminen pelinrakentaja Jamal Londry-Jacksonille. Myös laitahyökkääjien kuvioihin tehtiin tarkennuksia. Tässä työssä onnistuttiinkin huomattavasti kauden avauspeliä paremmin ja Londry-Jacksonin heittokäsi jakoi tarkkoja palloja toisensa jälkeen. Myös vapaita laitureita löytyi, mutta tällä kertaa haasteita olikin sitten pallon vastaanottopuolella ja liian monta heittoa putosi ensimmäisellä puoliajalla kentän pintaan.

”Nämä ovat perusvirheitä. Ei tähän oikein voi muuta sanoa, kuin että pallot on otettava kiinni. Ilman näitä pudotuksia, olisimme saaneet hyökkäysvuorot jatkumaan ja siten pidettyä pallon itsellämme. Nyt näin ei käynyt, mikä tarkoitti, että puolustuksemme raatoi kentällä lähes tauotta koko ensimmäisen puoliajan ja tuloskin näkyi taululla kun puoliajalle mentiin.

353A0204.JPGTämä on summapeliä; jos pidät pallon itselläsi, pysyy vastustajan hyökkäys pois kentältä ja puolustus saa haukata happea. Jos pallo menetetään nopeasti, on puolustus koko ajan kentällä väsyneillä jaloilla. Meidän täytyy antaa puolustuksellemme myös lepoaikaa ja saada pidempiä draiveja hyökkäyksessä. Positiivista on kuitenkin se, että pelit olivat siellä; heittokuvia oli auki, pallot saatiin ilmaan ja ajoitukset olivat näiltä osin kohdallaan. Hyökkäyksen eteneminen ensimmäisellä puoliajalla kaatui ensisijaisesti omiin virheisiimme.” sanoo päävalmentaja Rami Lilja.

353A0999.JPGToisella puoliajalla TAFT paransi peli-ilmettään kauttaaltaan. Kentälle asteli päättäväinen TAFT-hyökkäys, jonka onnistumisten myötä myös puolustus onnistui pysäyttämään Butchers-hyökkäyksen useamman kerran. Kauden ensimmäisen maalin teki upean poikki kentän -kuvion päätteeksi DB/WR Akseli Olin, joka räjäytti katsomon ja kentän laidan eloon. Seuraavalla hyökkäysdrivella puolestaan väkivahva RB Ian Sadon (17 kantoa, 107 jaardia, 1 TD, ka 6,1 jaardia per kanto) juoksi maalin ja viimeisellä neljänneksellä Marcial Williamson nappasi Jamal Londry-Jacksonin pitkän heiton maalialueella kiinni. TAFT voitti toisen puoliajan lukemin 21-12, mikä antoi lupausta odottaa enemmän seuraavissa peleissä.

353A1534.JPG”Olen erittäin tyytyväinen hyökkäyksen tason nostoon toisella puoliajalla. Toki sinne jäi vielä parannettavaakin, mutta nyt näimme, että osaamme ja voimme ja tämä kantaa meitä tulevissa peleissä taas pidemmälle. Iso käsi Akseli Olininille avausmaalista – se poisti henkistä painetta kaikkien hartioilta ja saatoimme pelata vapautuneempaa peliä hyökkäyksessä. Ian Sadon oli jälleen todella vahva. Haluan myös antaa tunnustusta hyökkäyksen linjaan, jossa tehtiin töitä hartiavoimin. Isot kaverit pistivät tänään kyllä kroppaa likoon.”.

Puolustuksen puolelle jäi paljon mietittävää. Porvoolaisten keskushyökkääjä  Justin Duhaney pääsi etenemään välillä liiankin helposti ja juoksi kolme maalia. Porvoon pelinrakentaja Miro Kadmiry pääsi heittämään välillä kaikessa rauhassa täysin vapaille laitureille. TAFT puolustuksen onnistuja oli tänään tukimies Ricky Jacobs, jolle kertyi 11 taklausta, joista 4 miinusjaardeilla, sekä 1 forced fumble. ”Puolustuksen puolella virheemme olivat ilmeisiä. Ne näkyvät nauhalta ja tulevalle viikolle harjoitusohjelma on aika selvä. Seinäjoki painaa kovaa päälle, joten vastus ei tästä ainakaan kevene. Tänään kuitenkin Porvoo pelasi hyvän pelin ansaitsi voittonsa, joten onnittelut Porvooseen ovat paikallaan.”. päävalmentaja Lilja sanoo.

Tilastot ottelusta >>
Laura Helmisen kuvia ottelusta >>

Seuraavaksi TAFT kohtaa Seinäjoki Crocodilesin vieraspelissä Seinäjoella lauantaina 4.7.