TAFT:n kausi päättyi välieriin

15.08.2023

TAFT:n viimeinen kutsuttu peli kaudella 2023. Kuva: Laura Helminen

TAFT:n miesten edustusjoukkueen kausi päättyi selvään tappioon Tampere Saintsia vastaan lukemin 54-0 (27-0). Saints oli ottelun alusta asti parempi joukkue, eivätkä vantaalaiset saaneet samanlaista peli-ilmettä aikaiseksi, mitä nähtiin aikaisemmin runkosarjassa kesäkuussa, kun joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa.

Ottelu alkoi TAFT:n aloituspotkulla. Pallo päätyi vantaalaisten kannalta loistaviin kenttäasetelmiin, kun pallo pysäytettiin Saintsin viiden jaardin viivalle. Huonoista kenttäasetelmista huolimatta Saints onnistui pikaisesti pääsemään vantaalaisten puolelle. Hyökkäysyritys palkittiin lopulta onnistuneella maalilla, kun pelinrakenteja Jessie Robbins JR löysi maalialueelta keskushyökkääjä Mikko Aspisen.

Toisella neljänneksellä TAFT yritti saada hyökkäystänsä toimimaan mutta tuloksetta. Heittopelit eivät onnistuneet ja Saints puolusti hyvin juoksupelejä vastaan. Saintsin saatua pallon Robbins löysi jälleen vapaana olevan tamperelaisen ja laitahyökkääjä Erkki Ojala onnistui tekemään Saintsin toisen touchdownin. Ennen puoliaikaa RB Aspinen onnistui juoksemaan vielä kolmannen maalin Saintsille ja viimeisillä sekunneilla QB Robbins löysi toisen keskushyökkääjä Dajon Newellin maalialueelta. Epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen tauolle mentiin lukemissa 27-0.

Toisella puoliajalla Saints onnistui lisäämään johtoansa kahteen kertaan lukemiin 41-0, ennenkuin TAFT:n ensimmäinen heittopeli onnistui. Viimeisellä neljänneksellä vantaalaiset alkoivat saamaan onnistumisia, mutta pisteiden teosta vastasi edelleen Saints. Ottelun loppulukemat syntyivät TAFT:n kannalta epäonnisesta syötönkatkosta, kun puolustuksen tukimies Roope Jukko onnistui hieman onnekkaasti saamaan pallon haltuunsa pelinrakentaja Tommi Khodirin syötöstä. Viimeisellä hyökkäysvuorollaan TAFT yritti kuumeisesti saada vielä onnistunutta pistesuoritusta, mutta wingbackina pelannut QB Akseli Isotalon juoksu (kuvassa) pysäytettiin riittävän kaukana maalialueesta.

Vantaan TAFT:n viime vuoden kolmas sija 1. divisioonassa päättyi siis tänä vuonna hävityn välieräottelun jälkeen neljänteen sijaan. TAFT kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, tukijoita, valmentajia ja pelaajia menneestä kaudesta. Kauteen 2024 valmistautuminen aloitetaan seuran päättäjäisten jälkeen.