Butchers-TAFT 42-20

14.08.2015

Akseli Olinin huikea peli herätti TAFT:n eloon toisella puoliajalla

353A9813.JPGJos on joskus oltu kakkosmiehistöllä liikkeellä niin nyt oltiin todennäköisesti kolmosmiehistöllä. TAFT lähti viikkoon epävarmana kaikkien neljän amerikkalaisvahvistuksen pelikunnosta. Alkuviikosta saatiin rosteriin Ian Sadon ja Ricky Jacobs, joten pelisuunnitelmaa rakennettiin sen mukaan. Näin ollen TAFT:n ykkös- ja kakkospelinrakentajat Jamal Londry-Jackson ja Marcial Williamson olivat poissa pelistä.

Pelinrakentajan tontille ei ollut tarjolla kuin ensikertalaisia ja paikalle asteli laitahyökkääjä Patrik Pöllänen, joka valitettavasti loukkaantui TAFT:n toisella hyökkäysdrivella taklaustilanteessa ja joutui jättämään kentän. Hyökkäyksen vetovastuu annettiin DB/WR Akseli Olinille, joka ei epäröinyt tiukassa paikassa vaan otti ohjakset haltuun ennakkoluulottomasti.

Porvoon Butchers pääsi ottelussa vauhtiin liiankin helposti. Kahdella ensimmäisellä juoksupelillä syntyi ensimmäinen maali RJ Jacksonin juoksulla ja kolme downia myöhemmin seuraava maali Stacy Thomasin syötönkatkolla. Puoliajalla tilanne oli jo 28-0.

353A9564.JPG

Toisella puoliajalla TAFT sai hyökkäyksensä käyntiin. Väkivahva Ian Sadon puski väkisin jaardeja ja teki kaksi maalia. Akseli Olin pelasi huikean ottelun heittäen ennakkoluulottomasti Butchers-puolustuksen keskelle. Laitahyökkääjä Toni Lemmetyinen koppasi Olinin heitosta yhden maalin. Olin pelasi myös kaikki puolustuksen downit, potkaisi kaikki potkut ja toimi toisena palauttajana. Ottelun jälkeen hänet palkittiin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajan. Myös Ian Sadon sai kunniamaininnan –Sadonin taklaaminen vaati järjestään useamman puolustajan ja hän kirjautti tilastoihin 156 edettyä jaardia, 2 maalia ja yhden pelatun lisäpisteen. Porvoo teki toisella puoliajalla vielä kaksi maalia, mutta säästeli parhaita paukkujaan ja ykkösmiehiä siirrettiin sivurajalle ottelun edetessä. Ottelun lopputulos oli 42-20.

353A9843c.jpg”Pelaajat pelasivat tänään koko sydämestään. Lähtökohdat otteluun olivat niin surrealistiset, että mitään kovin treenattua ei ollut kentälle laittaa. Suunnitelmana oli panostaa jokaiseen yritykseen vuorollaan ja katsoa viimeisen vihellyksen jälkeen, mikä tilanne on. Tänään kentällä oli todella monta jätkää, jotka pelasivat kahteen suuntaan ja sen lisäksi kaikki erikoisjoukkueet. Sellainen minuuttimäärä tässä lajissa on raskas suoritus. Se ei tietenkään ole sitä mitä haluamme tai mihin kausisuunnitelmaa marraskuussa tehtiin, mutta nyt olemme tässä ja sillä mennään.

Akselin Olin ja Ian Sadon kantoivat tänään TAFTin hyökkäystä harteillaan, mutta en halua nostaa ketään toista suurempaan rooliin. Juuso Laherma pelasi myös valtavat minuutit ja teki todella isoja, tärkeitä taklauksia puolustuksessa. Ricky Jacobs oli juuri niin kova kuin yleensäkin, linjamiehet painoivat pitkän päivän ja niin edelleen. Tappioon ei kuitenkaan voi koskaan olla tyytyväinen. Se painaa. Mutta olen ylpeä siitä, että pelaajat eivät antaneet periksi. He taistelivat ja joukkueesta nousi johtajuutta sillä hetkellä kun moni muu olisi alkanut vaipua epäuskoon.”. päävalmentaja Rami Lilja sanoo.

Seuraava ottelu pelataan torstaina 20.8. kotikentällä Turun Trojansia vastaan. Rami Liljan mukaan pelisuunnitelma valmistuu tiistain harjoituksissa ”Tiistaina tiedämme terveystilanteen. Ensimmäinen positiivinen uutinen saatiin kun lähes varmasti murtuneeksi kentällä arvioitu Patrik Pölläsen käsi paljastuikin vain kovan iskun aiheuttamaksi turvotukseksi. Patrik siis pelannee Turkua vastaan, mutta pelipaikka jääköön vielä avoimeksi.”.

Laura Helmisen kuvia pelistä >>

TAFT vs Turku Trojans 20.8. klo 18.30

HUOM! Ottelussa paikalla Daddy's ribs. Ravintolapäivistä tuttu. Vastustamattomat, herkulliset ribsit, burgerit ja muut grilliherkut