Seinäjoki Crocodiles haki pisteet Vantaalta lukemin 12-59

11.08.2015

TAFT pysyi kyydissä ensimmäisen puoliajan

TAFT lähti otteluun kovin vajaamiehisenä. Rivit ovat harvenneet kauden mittaan loukkaantumisten myötä ja myös muutamia poissaoloja henkilökohtaisten syiden takia osui sunnuntaille. Jenkkitukimies Ricky Jacobsin pelilupa heltisi vasta lauantaina ottelun alla kun magneettikuvan tulokset saatiin. Ricky sai kovan tällin lonkkaan Trojans-pelissä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi murskalukemiin Seinäjoen viedessä pelin 53-0. Kaikesta tästä huolimatta TAFT lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja isolla sydämellä. Hyökkäyksessä oli lisätty tempoa ja tehty pieniä muutoksia ja TAFT onnistui saamaan ehjiä hyökkäysvuoroja käyntiin. Ensimmäisten hyökkäysvuorojen jälkeen TAFT johti ottelua 8-3. Tämän jälkeen ottelu eteni varsin tasatahtiin ja molemmat onnistuivat pisteiden teossa, TAFT kerran ja Crocodiles kahdesti. TAFT:lla oli läpi ottelun haasteita Crocodilesin kovan hyökkäyksen pysäyttämisessä, mutta siinä onnistuttiin pariin kertaan, mikä antoi hyökkäykselle mahdollisuuden pysyä kyydissä.

353A8580c.jpgIlo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä hyvää ottelua pelannut Jamal Londry-Jackson kannettiin kentältä ulos aivan ensimmäisen puoliajan lopulla, eikä hän enää pystynyt jatkamaan peliä. Vahvaa juoksupeliä pelannut Ian Sadon siirtyi pelinrakentajaksi ja pelikirja jouduttiin muokkaamaan hänelle.

Toisella puoliajalla Seinäjoki meni menojaan. TAFT ei kyennyt hyökkäyksessä enää haastamaan ilman pelinrakentajaansa, joten Seinäjoen puolustuksella oli kohtuullisen helppo päivä toisella puoliajalla. Loppulukemat kirjattiin Crocodilesille 12-59 (12-24).

”Aloittavan pelinrakentajan loukkaantuminen on asia, joka varmasti iskisi pahasti mihin joukkueeseen tahansa, me emme ole siinä poikkeus. Harmillisesti tämä sattui juuri kun olimme hyvässä lennossa hyökkäyksen kanssa ja joukkueella oli hyvä henki päällä. Hyökkäyksessä näimme sitä potentiaalia, jota meillä on, mutta valitettavasti onnistumiset ovat tällä kaudella olleet hetkittäisiä. Tämä on kuitenkin se suunta, josta haluamme pitää kiinni myös tulevissa peleissä.

353A7304c.jpgHaluan nostaan esiin myös WR/DB Akseli Olinin, joka pelasi hyvän ottelun ja teki aivan valtavan työmäärän Seinäjokea vastaan. Linjassa Tapio Jääskeläinen ja Richard Laine olivat miehiä paikallaan ja hyviä suorituksia nähtiin myös laitureilta, jotka ottivat tiukkoja koppeja ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Mikäli saamme iskukykyisen joukkueen jalkeille Porvooseen, meillä on hyvät mahdollisuudet saada onnistumisia aikaan myös siellä”, Rami Lilja sanoo, mutta ei ota mitään pois Seinäjoelta. ”Kauden tässä vaiheessa loukkaantumisia ja poissaoloja on joka joukkueessa ja meidän on mentävä sillä, mitä on. Seinäjoki oli odotetun mukaan vahva ja heillä on monta ratkaisijaa, joille vastuuta voidaan jakaa.”.

Kuumin kysymys kaikkien huulilla lienee tällä hetkellä: mikä on Londry-Jacksonin tilanne? ”Ensitietojemme perusteella loukkaantuminen ei ole vakava ja Jamal pelaa normaalisti ensi viikon pelissä Porvoota vastaan. Tilanne tarkentuu tiistain harjoituksissa. Marcial Williamsonin tilanne tarkentuu myös tiistaina.” Lilja sanoo. WR/DB Williamson loukkasi nilkkansa ja joutui myös jättämään pelin kesken. Pelin jälkeen sairaslistalle lisättiin myös ottelussa valtavan työn raatanut keskushyökkääjä Ian Sadon, jonka käsi vaatii myös lääkärihoitoa ja hänen pelaamisensa torstaina on siten epävarmaa.

TAFT:n seuraava ottelu on vieraspeli Porvoo Butchersia vastaan Porvoon Keskuskentällä torstaina 13.7. klo 18.30. Ottelu tulee suorana Nelonen Pro –kanavalta.