Royals parempi Vantaalla 28 - 56 (14 - 28)

24.07.2022

Kuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT kärsi ensimmäisen tappion sitten vuoden 2020, kun Vaasa Royals voitti lopulta 28-56 (14-28). Vantaalaiset pysyivät ensimmäiseen puoliaikaan mennessä hyvin ottelussa mukana, mutta lopulta Royals osoitti paremmuutensa toisella puoliajalla voittaen lopulta selvin numeroin.

Ottelu alkoi TAFT:n kannalta huonosti, kun Royals onnistui ottelun alussa menemään 0-7 johtoon. TAFT sai tasoitettua nopeasti keskushyökkääjä Joni Lindholmin upealla 69 jaardin juoksulla aina maalialueelle asti ja Lassi Minkkisen potkaistessa lisäpisteen onnistuneesti. Vaasa meni uudelleen johtoon ensimmäisen neljänneksen lopussa, kun Royalsin juoksupeli onnistui. Välittömästi aloituspotkun palautuksessa TAFT:n palauttaja Matias Hyytiäinen harhautti koko vaasalaispuolustuksen ja näin TAFT oli tasoittanut ottelun lukemiin 14-14 lisäpotkun jälkeen. Royals onnistui kumminkin kaksi kertaa vielä pisteiden teossa ja puoliajalle mentiin lukemissa 14-28.

Toinen puoliaika alkoi vantaalaisten kannalta katastrofaalisesti. Aiemmin onnistunut Hyytiäinen menetti pallon aloituspotkussa ja vaasalaiset onnistuivat peittämään pallon TAFT:n kenttäpuoliskolla. Royals onnistui lisäämään johtonsa lukemiin 14-35. Royals vaikutti jo menemän menojaan, kun kolmannella neljänneksellä tilanne oli jo 14 - 43 vaasalaisten onnistuttua jälleen pisteiden teossa.

Koko pelin yskinyt TAFT:n hyökkäys alkoi viimein saada pelinrakentaja Tommi Khodirin johdolla peliänsä kuntoon kolmannen neljänneksen lopulla ja TAFT onnistui kaventamaan kahdesti komeilla heittopeleillä laitahyökkääjille. Ensiksi onnistui Sebastian Juuri ja toisesta touchdownista vastasi Hyytiäinen. Mainittakoon vielä, että välittömästi Juuren touchdownin jälkeen TAFT:n potkaisija Lassi Minkkinen potkaisi onnistuneen onsidepotkun, jonka vantaalaiset pääsivät peittämään. Tästä seurasi Hyytiäisen touchdown ja TAFT oli kaventanut ottelun lukemiin 28 - 43. Hetken myös näytti siltä, että pelin "momentum" oli jäämässä TAFT:lle.

Royals osoitti kumminkin kylmähermoisuutensa ja ei enää sallinut vantaalaisille enempää pistesuorituksia. Vaasalaiset onnistuivat vielä kaksi kertaa pisteiden teossa ja ottelu päättyi lukemiin 28-56.

- Kuten ennakkoon totesin, voittaminen Royalssia vastaan vaatii virheetöntä peliä. Omassa pelissä oli edelleen paljon virheitä, jotka meidän pitää korjata. Pelissä oli myös paljon hyvää ja onnistumisia laajalla rintamalla. Pelasimme paremmin joukkueena kuin Poria vastaan. Tyytyväisyydestä huolimatta, tähän ei ole varaa kuitenkaan tyytyä. Kausi on prosessi ja kehityksen on jatkuttava kauden loppuun asti. Jutilan sanoin "ollaan yhdessä ja mennää eteenpäin". Totesi TAFT:n Päävalmentaja J-P Kuusisto.

Tappiostaan huolimatta TAFT:lla on vielä täydet mahdollisuudet aina spagettimaljaan asti. Sunnuntaina 31.7.2022 klo 19.00 Myyrmäessa kohtaavat tasapisteissä olevat TAFT ja Tampere Saints. Molemmille ottelu on elintärkeä ajatellen ainoata pudotuspeliä eli spagettimaljaa.

Kiitos kotiyleisölle kannustuksesta Royalsia vastaan ja nähdään taas uudestaan ensi sunnuntaina!