Otteluennakko Tampere Saints vs TAFT

19.08.2022

Kuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT:n kauden 2022 runkosarja huipentuu tämän viikon lauantaina Tampereella Saintsia vastaan. Ottelussa on panoksena suora pääsy loppuotteluun eli spagettimaljaan. Viiden ottelun jälkeen TAFT on sarjassa toisena kolmella voitollaan ja Saints toisena kahdella voitetulla pelillä. Molemmat ovat hävinneet ottelunsa Vaasa Royalsia vastaan ja voittaneet Pori Bearsin. Ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi TAFT:n voittoon Vantaalla.

Voittamalla Saintsin Tampereella TAFT varmistaa paikkansa Vaasassa pelattavaan spagettimaljaan. Hävitessään molemmat joukkueet ovat tasapisteissä. SAJL:n hallinoimista peleistä on poistettu paremmuuden selvittäminen maalierolla, joten ainoa tapa ratkaista paremmuus tässä tilanteessa pisteiden ja keskinäisten otteluiden jälkeen on arpa.

Välttääkseen kolikonheittotilanteen TAFT:n on ryhdistäydyttävä Royals tappion jälkeen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Saintsia vastaan TAFT:n hyökkäys pelasi erinomaisen pelin ja pelinrakentaja Tommi Khodirille kirjattiin lukuisia onnistumisia. Tässä kohtaa kautta SAJL:n tilastojen mukaan 143:sta heitosta 65 on toimitettu laitahyökkääjille onnistuneesti. Toucdowneja on heitetty kymmenen ja syötönkatkoja yhdeksän.

- Tommi on jatkanut tasaisesti kehittymistä kauden aikana. Hän on hyvin analyyttinen omasta pelistään, joka varmasti nopeuttaa hänen kehittymistä ja laajentaan ymmärrystä pelistä.

Puolustus ei ole päästänyt kuin 13 pistettä Bearsia ja Saintsia vastaan kolmessa pelissä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Saintsia vastaan TAFT:n heittopuolustus piti pelinrakentaja Palmerin kurissa. Lukuisat pitkät heitot jäivät ottamatta kiinni ja juoksupeleissä keskushyökkääjät onnistuttiin pysäyttämään ajoissa yhtä touchdownia lukuunottamatta.

- Puolustuksemme on pelannut vahvan kauden, enkä näe syytä miksi emme pystyisi pelaamaan edelleen vahvasti Tamperetta vastaan. Tampereella on kyky tehdä isoja pelejä, jotka meidän on kyettävä pitämään nollissa. Kuten aina, kyse on kurinalaisesti gameplanin toteuttamisesta.

Kommentoi molempiin kohtiin TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto. Kauden 2022 TAFT:n viimeinen runkosarjan ottelu pelataan lauantaina klo 17.30 Pyynikin urheilukentällä Tampereella.

15.08.2023TAFT:n kausi päättyi välieriin
08.08.2023Välieräennakko Saints vs TAFT
29.07.2023TAFT:n kausi jatkuu välierissä Tampereella
18.07.2023Otteluennakko TAFT vs Eagles
15.07.2023TAFT tärkeään voittoon Wolverinesistä
12.07.2023Otteluennakko TAFT vs Wolverines
01.07.2023Eagles parempi Karhulassa
30.06.2023Otteluennakko Eagles vs TAFT
21.06.2023TAFT:lle tappio Pirkkalassa
16.06.2023Otteluennakko Spartans vs TAFT

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa