Eagles parempi Karhulassa

01.07.2023

TAFT:n parhaina palkitut Jani Luiro #84 ja Andreas Isaksson #1. Kuva Laura Helminen.

Kotkas Eagles jatkoi voittoputkeaan voittamalla Vantaan TAFT:n selvin numeroin 66-26 (46-13). TAFT pystyi ajoittamaan tekemään hyviä pelejä ja haastamaan ennakkosuosikkia, mutta kokenut kotkalaismiehistö voitti paremmalla suoritusvarmuudellaan lopulta ottelun 40 pisteen erolla.

Ensimmäinen neljännes alkoi tasaisissa merkeissä. TAFT:n puolustus onnistui pysäyttämään välittömästi Niclas "Nesi" Carpelanin johtaman hyökkäyksen, mutta Eagles onnistui avaamaan pistetilinsä toisella hyökkäysvuorollaan, kun pallo snapattiin suoraan keskushyökkääjä Marnol Raudverille, joka juoksi Kotkalle avauspisteet. Lisäpistepotku epäonnistui. Toisella hyökkäysvuorollaan TAFT pääsi Tommi Khodirin johtamalla hyökkäyksellä redzonelle asti ja Jani Luiro avasi vantaalaisten pistemäärän ottamalla pallon kiinni maalialueella. Myös TAFT:n lisäpistepotku epäonnistui.

Toiselle neljännekselle mentiin tasatilanteessa 6-6. Eagles onnistui peräti tekemään 40 pistettä ennen puoliaikaa ja käytännössä ottelu ratkesi siihen. Carpelanin ja kotkalaisten keskushyökkääjien suoritusvarmuus olivat myrkkyä TAFT:n puolustukselle. TAFT onnistui tekemään ainoastaan yhden touchdownin Jani Luiron juostessa heti ensimmäisellä yrityksellä omasta päädystä maalin asti. Tauolle mentiin lukemissa 46-13.

Kolmannella neljännekselle vantaalaiset olivat saaneet selvästi peli-iloansa takaisin huonon toisen neljänneksen jälkeen. TAFT:n hyökkäys eteni hyvin ja Juuro Arminen onnistui tekemään komean touchdownin vaikealta näyttäneen heiton jälkeen. Eaglesin Jani Heinisalo tosin lisäsi vielä neljänneksen lopussa kotkalaisten johtoa. Arminen onnistui uudestaan maalinteossa viimeisellä neljänneksellä, mutta kotkalaisten Sampo Viinamäki lisäsi vielä Eaglesin johtoa kahdella touchdownilla ja lisäpisteiden jälkeen ottelu päättyi lukemiin 66-26.

-Vaikea voittaa otteluita jos antaa vastustajalle 40 pistettä yhdessä neljänneksessä. Parhaimmillaan pystytään kilpailemaan jokaista joukkuetta vastaan ja huonoimmillaan ei pärjätä kenellekään. Suorittamiseen pitää saada tasaisuutta ja se rakennetaan harjoittelemalla.

Kommentoi ottelun jälkeen TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto. TAFT:n kausi jatkuu taukoviikon jälkeen Myyrmäessä 14.7 klo 18.00. Vastaan asettuu Helsinki Wolverines II. Lipunmyynti otteluun löytyy täältä.