Otteluennakko TAFT vs Wolverines

12.07.2023

Arkistokuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT:n kausi jatkuu tämän viikon perjantaina ottelulla Helsinki Wolverines II vastaan. TAFT on voitokkaan ensimmäisen pelin jälkeen hävinnyt kolme seuraavaa otteluansa ja on tällä hetkellä neljäntenä runkosarjassa. Wolverines II on myös pelannut neljä ottelua, tosin häviten kaikki. Perjantain pelissä on siis huomattava panos viimeisestä pudotuspelipaikasta 1. divisioonan välieriin.

Vantaalaiset viettivät taukoa amerikkalaisesta jalkapallosta viime viikolla, kun kalenterissa ei ollut peliä viikonlopulle. Wolverines II taasen isännöi Kotka Eaglesia vastaan, jonka myös TAFT kohtasi viimeksi taukoa edeltävänä viikolla. TAFT onnistui haastamaan sarjakärjen uskottavasti ja pelaten hyvää jenkkifudista lukuunottamatta toista neljännestä, jossa Eagles ratkaisi pelin. Wolverines osoitti toisella puoliajalla omassa pelissään piristymisen merkkejä ja sai lukuisia onnistumisia Eaglesin vahvaa puolustusta vastaan.

Wolverinesin kehitysjoukkue aloitti kauden suomalaisella pelirakentajalla, mutta Eagles pelissä hyökkäyksen kapellimestarina toimi vaahteraliigakokemusta omaava amerikkalaistaustainen Shay Netter. Netter onnistui heittämään 197 jaardia ja kolme touchdownia Kotkaa vastaan. TAFT on koko kauden peluuttanut tasaisesti molempia pelinrakentajia ja yhteinen sävel on alkanut löytymään laitahyökkääjien kanssa kauden edetessä. TAFT:n pelinrakentajat Tommi Khodir ja Akseli isotalo löytyvät molemmat 1. divisioonan syöttötilastoissa viiden parhaan joukosta.

TAFT:n puolustus on kärsinyt loukkaantumisista ja poissaoloista viime peleissä. Kapeaa puolustuksen takamiesten osastoa tulee täydentämään seuraavaan otteluun TAFT:n vanha runkopelaaja Jani Hentunen ja Helsinki Roostersissa sekä TAFT:n junioreissa pelannut Eemeli Tuovinen.

- Vierasrundin jälkeen kiva palata himaan pelaamaan. Runkosarja on yli puolenvälin ja panokset kovenee. Fokus tällä viikolla on suoritus varmuuden nostamisessa. Parhaimmillaan olemme loistavia, huonoimmillaan umpisurkeita. Haalarit päälle ja kovaa ajoa.

Kommentoi päävalmentaja J-P Kuusisto. Pääkaupunkiseudun paikallisottelu pelataan perjantaina 14.7.2023 klo 18.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelutapahtumaan pääsee klo 17.00 ja lipunmyynnistä löydät tietoa täältä.

15.08.2023TAFT:n kausi päättyi välieriin
08.08.2023Välieräennakko Saints vs TAFT
29.07.2023TAFT:n kausi jatkuu välierissä Tampereella
18.07.2023Otteluennakko TAFT vs Eagles
15.07.2023TAFT tärkeään voittoon Wolverinesistä
12.07.2023Otteluennakko TAFT vs Wolverines
01.07.2023Eagles parempi Karhulassa
30.06.2023Otteluennakko Eagles vs TAFT
21.06.2023TAFT:lle tappio Pirkkalassa
16.06.2023Otteluennakko Spartans vs TAFT

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa