TAFT tärkeään voittoon Wolverinesistä

15.07.2023

TAFT:n parhaana palkittiin RB Arttu Partanen #9. Kuva: Laura Helminen

Vantaan TAFT voitti tulevien pudotuspelien kannalta tärkeän ottelun Helsinki Wolverinesia vastaan. Voitolla TAFT vankisti asemaansa neljän parhaan joukossa runkosarjassa ja voittamalla yhden pelin jäljellä olevista kahdesta pelistä vantaalaiset varmistavat paikkansa 1. divisioonan välieriin.

Itse ottelu alkoi sateisissa merkeissä. Ottelu jouduttiin keskeyttämään jo heti ottelun alussa ukkosen takia, kun peliä oli pelattu vasta muutama yritys. Ottelu jatkoi puoli tuntia myöhemmin Wolverinesin hyökkäyksellä. Shay Netterin johtama hyökkäys eteni vakuuttavasti heittäen ja juosten muutaman jaardin päähän TAFT:n maalialueesta. Hyökkäysvuoro päättyi kuitenkin TAFT:ssa debytoineen kulmapuolustaja Eemeli Tuovisen syötönkatkoon.

Pelinrakentaja Tommi Khodirin johtama TAFT:n hyökkäys asteli näin kentälle aloittaen hyökkäysvuoronsa omalta 20 jaardin linjalta. Keskushyökkääjä Arttu Partanen eteni vakuuttavasti alusta alkaen pallon kanssa ja QB Khodir löysi ensimmäisellä hyökkäysvuorolla laitahyökkääjä Juuso Armisen kahdesti, joista toinen oli maalialueella. Lisäpisteen jälkeen TAFT oli siirtynyt välittömästi 7-0 johtoon. Wolverines vastasi kumminkin heti seuraavalla hyökkäysvuorollansa. Helsinkiläiset onnistuivat useaan otteeseen viimeisellä yrityksellä saamaan hyökkäykselle uudet yritykset, ja lopulta Wolverines kavensi tilanteeksi 7-6 toisen neljänneksen alussa keskushyökkääjä William Youngin touchdownilla lisäpisteen epäonnistuessa.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä yrittämään lisäpistesuorituksia ennen taukoa. Ensimmäisen puoliajan lopussa TAFT hallitsi palloa ja pääsi etenemään redzonelle muutaman jaardin päähän maalialueesta. Neljännen yrityksen kääntyessä tauluun TAFT potkaisi onnistuneen potkumaalin, mutta Wolverines oli ehtinyt pyytämään aikalisän ennen potkua. Potkuyritys vaihdettiin heittopeliin, joka epäonnistui. Tauolle mentiin lukemissa 7-6 TAFT:n hyväksi.

Toinen puoliaika alkoi TAFT:n hyökkäyksellä. RB Partanen juoksi myös kolmannella neljänneksellä isoja jaardimääriä ja QB Khodir sai palloa eteenpäin heittämällä tai juoksemalla itse. Khodir löysi lopulta pitkän hyökkäysvuoron jälkeen maalialueelta laitahyökkääjä Anton Kalliokosken ja lisäpisteen jälkeen vantaalaiset olivat lisänneet johtonsa lukemiin 14-6. Wolverines onnistui kumminkin kaventamaan heti seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun RB Young onnistui jälleen maalinteossa. Kahden lisäpisteyrityksen epäonnistuessa TAFT onnistui kumminkin niukasti säilyttämään johtonsa. Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla pelinrakentajana normaalisti pelaava Akseli Isotalo onnistui Wingbackina juoksemaan pitkät jaardit hyökkäykselle ja onnistuneen hyökkäysvuoron päätti RB Partasen pitkä juoksu maalialueelle. Lisäpisteen jälkeen TAFT oli 21-12 johdossa kolmannen neljänneksen lopussa.

Viimeisellä neljänneksellä TAFT:n puolustus ei enää sallinut lisämaaleja Wolverinesille. TAFT lisäsi johtoansa WR Kalliokosken toisella maalilla lukemiin 28-12 ja hetken näytti jo siltä että ottelu on lopullisesti ratkennut. Wolverinesin Youngin aloituspotkun palautus maaliin asti kavensi tilanteen lukemiin 28-18. Lopulliset lukemat ottelulle antoi TAFT:n potkaisijan Lassi Minkkisen onnistunut potkumaali ja näin TAFT oli voittanut ottelun 31-18.

- Tähän astisista peleistä ehjin suoritus. Toki parannettavaa jäi vielä, mutta tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin. Onnistumisia ja iloa joukkueena.

Summasi ottelun jälkeen päävalmentaja J-P Kuusisto. TAFT:n kausi jatkuu heti ensi viikolla ottelulla sarjakärki Kotka Eaglesia vastaan. Ottelu pelataan myös Myyrmäen jalkapallostadionilla 21.7.2023 klo 18.00.