NFL- tason vahvistus Daniel Rodriguez Vantaan Taftiin

23.11.2015

Clemson Tigersissa ja NFL-tasolla St. Louis Ramsissa pelannut yhdysvaltalainen Daniel Rodriguez pelaa kauden 2016 Vantaan Taftissa. Rodriguezin päätös pelata Suomessa herättänee lajia seuraavien parissa laajalti huomiota, sillä hänen uskomattomasta elämäntarinastaan ovat kirjoittaneet mm. The New York Times, Washington Post, Esquire ja USA Today. Hänen elämästään on myös kirjoitettu kirja (RISE), ja elokuvakin on suunnitteilla.

Rodriguez on nuoresta iästään huolimatta kokenut paljon. Lupaavan pelaajauran sijaan hän päätti liittyä armeijaan isänsä kuoleman jälkeen. Päätös johdatti hänet yhteen Afganistanin verisimmistä taisteluista, jossa Rodriguez oli yksi 53 amerikkalaisesta, jotka taistelivat 400 taliban-kapinallista vastaan. Yli 12 tuntia jatkuneen taistelun jälkeen kahdeksan Yhdysvaltain sotilasta oli saanut surmansa. Yksi heistä, Kevin Thompson, oli Daniel Rodriguezin läheinen ystävä. Rodriquez itse oli haavoittunut kaulaan ja olkapäähän, mutta jatkoi sinnikkäästi taistelua. Palatessaan kotimaahansa Rodriguez palkittiin sankaruudestaan usealla kunniamitalilla, joista Suomessakin tunnetuin lienee Purppurasydän. Vasta 20-vuotiaana hän oli jo Iraqissa ja Afghanistanissa palvellut sotaveteraani.

Paluu arkeen kolme kuukautta taistelujen jälkeen ja takaisin opintoihin ei sujunut kuitenkaan helposti. Rodriguez kärsi post-traumaattisesta stressistä, ja lääkitsi ahdistustaan päihteillä. Hänet pelasti lopulta kuolleelle ystävälleen antama lupaus, jonka hän muisti oltuaan jonkin aikaa irti päihteistä. Rodriguez päätti ryhdistäytyä.

Normaaliin elämään paluu oli ollut vaikeaa, mutta paluu pelikentille oli ehkä vielä vaikeampaa. Kuuden tunnin päivittäiset treenit ja tiukan ruokavalion noudattaminen palkitsivat lopulta.

Intohimona pelaaminen

Taft Vantaan seura ja varsinkin sen kannattajat sosiaalisessa mediassa ovat ottaneet uutisen hyvin vastaan. Taftin edustusjoukkueessa Rodriguezille on varattu laitahyökkääjän ja lentopotkunpalauttajan roolit.

”Tulin heti toimeen Taftin päävalmentajan Stephen Stokesin kanssa. Amerikkalainen jalkapallohan on kaikkialla aina amerikkalaista jalkapalloa, mutta halusin jonnekin missä voin olla varma, että minulla on hyvät suhteet minun valmentajiin ja joukkuetovereihin. Taft tuntui heti sopivalta, ja he tekivät koko prosessin helpoksi”, Daniel Rodriguez kertoo päätöksestään siirtyä Taftin riveihin.

Rodriguez näkee pelaamisen vantaalaisseurassa kokemuksena ja seikkailuna, josta voi vain oppia. Hän ei halua verrata NFL-tason pelejä Suomen peleihin. Hänelle tärkeintä on päästä pelaamaan ja auttaa joukkuetta voittamaan.

"Hänen intohimonsa peliin oli täysin selvää ensi kerran keskusteltuamme", valmentaja Stokes kehuu tulevaa taftilaista. Rodriguez saapuu Suomeen huhti-toukokuussa

Lisätietoja:

Anne-Irene Leino
Taft Vantaa
tiedottaja

tiedotus@taft.fi


21.03.2023Davine Thomasin haastattelu
09.03.2023Davine Thomas TAFT:iin kaudelle 2023
08.03.2023Eric McDowellin haastattelu
22.02.2023Eric McDowell Vantaalle kaudelle 2023
13.01.2023TAFT:n harjoitukset jatkuvat normaalisti
19.12.2022TAFT ilotulitemyynti 27.12 - 31.12.
11.11.2022Edustusjoukkueen harjoitukset ovat alkaneet
31.10.2022Alustava rosteri julkaistu
24.10.2022Kauden 2022 päättäjäiset
24.10.2022Vantaan TAFT ry:n syyskokous 7.11.22 klo 18:30.

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa