Taftin kauden viimeinen vierasottelu ennen neljän kotiottelun putkea tänään Vaasassa

17.07.2016

Vaahteraliigassa pelaava Vantaan Taft matkaa tänään Vaasaan, jossa he kohtaavat liigan tulokasjoukkue Wasa Wa1ld Royalsin.  Royals on saalistanut tällä kaudella 2 voittoa, kun Taft on vielä ilman pisteitä sarjataulukon hännillä.

Viime viikonlopun TV-ottelu Tampere Saintsin vieraana oli jännittävä taistelu, joka lopulta kääntyi viime minuutin touchdownilla kotijoukkue Saintsin voittoon. Taft on pelannut tällä kaudella monta tiukkaa ottelua, jotka ovat vasta ottelun loppuhetkillä kääntyneet tappioiksi. Näistä sisuuntuneena joukkue onkin etsinyt kuumeisesti lääkettä kauden ensimmäisen voiton metsästykseen. Sunnuntaina Royalsin vieraana on mahdollisuus napata voitto, mutta se vaatii täydellistä onnistumista kapealla miehistöllä otteluun lähtevältä Taftilta. Päävalmentaja Stephen Stokes myöntää, että kovuutta täytyy löytyä lisää: ”Olemme monta kertaa olleet lähellä voittoa tällä kaudella, mutta lähellä oleminen ei riitä. Meidän täytyy löytää lisää kovuutta, ja taistella täydet 4 neljännestä, mikä onkin ollut treenien teema tähän otteluun valmistautumisessa.”

Puolustuksen koordinaattori Xavier Andre kommentoi tulevaa ottelua seuraavasti: ”Meidän puolustuksen täytyy tulla otteluun hyvällä temmolla käyttäen niitä resursseja mitä meillä on. Tässä ottelussa meidän täytyy pystyä sulkemaan Vaasan heittopeli ja tehdä vihdoin ja viimein vaikutus myös juoksupuolustamisen saralla.”

Taftin puolustus on pelannut otteluissa ailahtelevasti. Puolustuksen linja ei ole saanut missään ottelussa painetta vastustajien pelinrakentajille, jotka ovat saaneet pelattua aikaa ja löytäneet vapaat miehet, tai juosseet itse isoja jaardeja. Myös koko joukkueen taklauspeli on ollut osittain kadoksissa, kun välillä monta puolustajaa on roikkunut kiinni vastustajissa, mutta maahan asti ei ole saatu pelaajia vietyä. Nyt odotetaankin puolustuksen linjan Joonas Kolkalta (#94) ja Niko Nousiaiselta (#98) isoja pelejä, jolla saadaan pidettyä Royalsin pelinrakentaja kurissa.

Taft hyökkäys on saanut peliään kulkemaan Cedric Johnsonin toimiessa pelinrakentajana, mutta hänen ottelussa pelaamisensa on epävarmaa heittokäden olkapään kipeytymisen takia. Laitahyökkääjistä tulokas Tyrwone Still (#11) ja Jani Luiro (#84) ovat pelanneet kohtalaista kautta ja tehneet maalin mieheen, ja amerikkalainen Joel Sisler (#8) on ollut vakuuttava molemmilla puolilla palloa, tehden hyökkäyksessäkin jo 4 touchdownia. Mikäli Johnson on ottelusta sivussa, voidaan Taftilta odottaa laajemalla rintamalla juoksupelejä, joten keskushyökkääjä Andre Dahlmanilta (#6) ja Antti Lahtiselta (#32) saatetaan nähdä isoja pelejä.

Taft matkaa tänään ensimmäistä kertaa Royalsin vieraaksi Vaasaan, ottelu pelataan Kaarlen kentällä klo 14.00 alkaen.

12.03.2024Jari Pellinen on aloittanut Junnujen Voimavalmentajana
22.02.2024Vantaan TAFT Ry:n sääntömääräinen kevätkokous
14.01.2024TAFT ja Hyvinkää Falcons yhteistyöhön
14.12.2023TAFT:n vuoden 2023 ilotulitemyynti
24.11.2023Jarmo Sederlund TAFT:n päävalmentajaksi
15.11.2023Muutoksia seuran toiminnassa
12.11.2023Kauden 2023 päättäjäiset
31.10.2023TAFT luopuu sarjapaikasta 1. divisioonassa
19.10.2023Vantaan TAFT Ry:n syyskokous 25.10.2023
15.08.2023TAFT:n kausi päättyi välieriin

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa